Specializare: ascutitul cutitelor

Sunt convins ca fiecare om care a trecut printr-o bucatarie, fie si doar tangential, are macar o poveste cu un cutit. Fie ca s-a intalnit doar cu cutite proaste, boante si din oteluri moi, fie ca un anume bucatar nu permitea nimanui sa se atinga de un anume cutit. Sau, din contra, ca a lucrat din plin pe cutite perfect ascutite. Iar ascutirea cutitelor o problema fara sfarsit in bucatarii. Cine o face, cum le ascute, cat tine un ascutit bun? Profesionistii tocilariei sunt pe cale de disparitie si chiar daca sunt inlocuiti cu tot felul de mecanisme (unele automate), nimic nu se va compara vreodata cu ascutitul de mana, pe piatra!

Dupa multi ani de cautari, am descoperit in Bucuresti un tocilar pe cinste. E undeva aproape de Liberty Center, intr-un complex comercial la strada. Revin curand cu povesti de la el.

Pana atunci insa va las cu maestrul Mino Tsuchida si o scurta prelegere despre ascutitul cutitelor pe piatra (powered by Global):

Joburi HoReCa

Leave a Reply