Ucenicia. Din nou in Romania.

Se cauta ucenic-brutar. Pentru mine, el s-ar putea numi mai degraba „Ucenicul-vrajitor”: brutaritul mi se pare atins cumva de magie. 

Cand auzi una ca asta incepi, desigur, sa te intrebi cum se poate intampla asta si, mai ales, cine are curajul sa faca asa ceva in Romania 2018. Ei bine, iata ca se poate, din nou, sa auzim despre ucenici/ucenicie.

Bread-and-Spices-visual

|    Bread & Spices – Sos. Pipera Nr. 4, Sector 1, Bucuresti    |

Bread&Spices si-a luat inima in dinti si cauta ucenic-brutarucenic-cofetar si ucenic-patiser. Oameni care, chiar in lipsa unei experiente in domeniu, sa intre intr-un program de invatare pentru a ajunge brutari „cu acte in regula”. Ucenicia in cazul de fata se plateste. Avem confirmarea clara ca va fi un stagiu platit, ca va fi „cu acte” si ca nu e un program dintre cele cu care Romania, din pacate, ne-a obisnuit: „tu te faci ca inveti, noi te facem ca te invatam si la final iti semnam o hartie”.

Cred ca este unul dintre primele cazuri din HoReCa in care ucenicia e exprimata clar, cu subiect si predicat, detaliata ca atare si promovata. Programul va fi ca al oricarui angajat si, daca ati trecut vreodata pe la Bread&Spices, e limpede ca cine vrea sa invete acolo chiar va putea invata. In toate trei domeniile!

bs1

In lumea intreaga exista o traditie a ucenicilor. Multe dintre meseriile din HoReCa au fost prinse asa, invatand pas cu pas langa cineva priceput. Desi includ multa stiinta – si e nevoie de o dublare teoretica a experientei practice dobandite – meseriile astea se invata si din mers. Nu, nu e suficient sa ai manualitate si multi ani de experienta intr-o brutarie ca sa fii un brutar bun, insa am vazut destui oameni care-s toba de carte (sau asa au impresia) si in zona practica isi dau cu stangul in dreptul. In cazul de fata, ucenicia la Bread&Spices te poate pune in posesia experientei practice, a cunostintelor teoretice de baza, iar cine-si va dubla asta cu studiu individual chiar poate spera sa faca performanta in domeniu. Ceea ce este de dorit, pentru ca industria asta are nevoie de profesionisti: din ce in ce mai buni, din ce in ce mai multi.

bs2

Ucenicii nu sunt singurii cautati de Bread&Spices, iar cand un business isi cauta mai multi oameni e semn clar ca e in expansiune, ca functioneaza, ca vrea si poate sa-si ia oameni noi cu care sa duca povestea cativa pasi mai departe. Intr-un astfel de loc vrei sa fii angrenat, vrei sa fii parte din el si din dezvoltarea lui. Din toata experienta mea de viata de pana acum am invatat ca una dintre satisfactiile cele mai mari in viata, profesional vorbind, este sa fii parte in proiecte care functioneaza, cresc si aduc bucurie in viata semenilor.

In acelasi moment de dezvoltare, iata si alte pozitii disponibile in aceeasi companie:

Manager de locatie
Casier (lucrator comercial)
Vanzatoare
Ospatari
1 Sofer
1 Gestionar
1 Preparator Salate & Sandwich-uri

Ma astept ca, pentru prima data, sa existe concurenta pentru aceste posturi – pe care le veti gasi si pe www.joburihoreca.ro ! Vad oportunitatea de a incepe o cariera intr-un domeniu excelent, care se va dezvolta mult in urmatorii ani in Romania. Si, stim bine, e perfect sa fii printre primii intr-un domeniu care se expandeaza galopant. Mai ales ca e un domeniu sustenabil, nu e ca balonul imobiliar care creste cativa ani si crapa cu sunet la fiecare 5. Sa fii bun intr-un domeniu cum este acesta – brutarie, patiserie, cofetarie – te poate face fie un angajat dorit si vanat, fie dupa cativa ani de invatare, antreprenor.

Daca simti ca esti printre cei chemati de meseriile astea – pe care eu le consider cu adevarat nobile – nu trebuie decat sa trimiti un mail la: andreea@joburihoreca.ro.
Mi-as dori ca tot mai multe businessuri sa apeleze la varianta uceniciei. S-ar putea suplini o lipsa majora in formarea profesionala din Romania si multi oameni care altfel nu ar avea sanse sa-si gaseasca joburi care solicita experienta ar putea avea un job stabil si pe termen lung.
Meseria invatata bine este acel ceva pe care nimeni nu ti-l va putea lua vreodata!

Joburi HoReCa

Lasă un răspuns